Bio bakterijos
Bio bakterijos

Ar bakterijos kanalizacijai yra kenksmingos?

Aidas Rakstys
11.03.18 09:52 AM Comment(s)

Bio bakterijos kanalizacijai

Bakterijos arba dar vadinami biologiniai aktyvatoriai kanalizacijai naudojami daugelyje nuotekų valymo įrenginių sistemose. Jos tinka ne tik paprastai namų kanalizacijai, bet ir didžiulių įmonių nuotekų valymo sistemose. Šių mikroorganizmų dėka sistema veikia puikiai ir mums netenka susidurti su nemaloniais padariniais, pavyzdžiui, blogu kvapu ar susidariusiais kamščiais.
Kartais reikia atlikti mechaninį kanalizacijos valymą. Tai užima labai daug laiko ir kainuoja ne taip jau ir pigiai. O jei tai kartojasi nuolat? Tuomet metas pasirūpinti kanalizacija, kad ji nekeltų problemų bei rūpesčių. Sutaupysite pinigų ir laiko. Naudokite bakterijas. Prekių asortimentas iš tiesų didžiulis. Skirtingi gamintojai, įvairūs kiekiai ir įpakavimai. Geriausias sprendimas yra, kai biologiniai aktyvatoriai perkami iš ten pat, kur įsigijote nuotekų valymo įrenginį. Bet dažnai, įrenginių montuotojai skuba atlikti tik techninius darbus ir užsakovų pilnai nepakonsultuoja.
Prieš pradedant naudoti bakterijas daugelis susimąsto ar tai nekenkia, tačiau neverta dėl to nerimauti. Jūsų sveikatai jos nepakenks. Prieš pradedant prekiauti rinkoje visi preparatai yra kruopščiai patikrinami. Jie atitinka visus sveikatos ir sanitarinius reikalavimus. Įsigiję pakuotę su jomis tikrai neturėtumėte pergyventi dėl jų. Suberkite nurodytą kiekį ir po kelių valandų jos pradės veikti. Iš pradžių bakterijos yra miego būsenoje ir prabunda tik patekusios į vandenį. Taigi, kol to neįvyko, tai jos nieko nedaro. Vėliau jos pradeda maitintis esančiomis dalelėmis, kurios ilgainiui sukelia blogą kvapą ar plaukų bei riebalų kamščius. Po 4 ar 5 valandų pastebimas blogo kvapo sumažėjimas ar išnykimas. Taigi jos savo darbą atlieka pakankamai greitai ir efektyviai. Ne tik sveikatai, bet ir įrenginiams pagamintiems iš betono ar net plastiko bakterijos nepadarys jokios žalos.
Jas reikia tinkamai naudoti, kad būtų pasiektas didžiausias efektyvumas. Sudėtinga nuotekų sistema turi būti nuolat prižiūrima. Pagrindinė taisyklė, kurios būtina visiems laikytis yra labai paprasta. Nenaudokite kitų cheminių priemonių tuo metu, kai naudojate bakterijas. Mikroorganizmai gali žūti, pavyzdžiui, nuo chloro ar kitų medžiagų. Taip pat pradėjus naudoti bakterijas, tai daryti rekomenduojama reguliariai. Tik tokiu būdu bus užtikrintas sklandus kanalizacijos darbas. Kartais pamirštama apie bakterijas ir netyčia įpilamos buitinės chemijos priemonės. Tuomet reikia nedelsiant sistemą papildyti jomis ir nelaukti, kol jos žus. Taip bus atliekamas natūralus procesas, tik jis bus pagreitintas.

Taip pat skaitykite:


Bakterijos kanalizacijai tiks visiems, kuriems svarbus sklandus nuotėkų sistemos darbas. Juk nuo to priklauso mūsų namų švara ir jaukumas. Nepamirškite ja rūpintis ne tik tuomet, kai nutinka nemalonumai, bet ir nuolat.

Nepamirškite, siekdami efektyvaus bakterijų valymo įrenginiams ar riebalų gaudyklėms poveikio, venkite cheminių ar rūgštinių preparatų naudojimo, tai slopina mikroorganizmų ir enzimų poveikį nuotekoms.