Bio bakterijos
Bio bakterijos

Kai užsikemša kanalizacija, kyla klausimas, kaip atkimšti

Aidas Rakstys
03.12.18 08:50 AM Comment(s)

Kaip atkimšti kriauklę?

Svarbų vaidmenį mūsų buityje vaidina kanalizacija. Skirtingose vietose sumontuoti sanitariniai mazgai surenka sugeneruotas nuotekas, nukreipia jas į centrinę kanalizaciją, o ja, nuotekos patenka į valymo įrenginius. Nesvarbu, gyvenate individualiame name ar daugiabučiame name, kanalizacijos sistema yra sumontuota panašiu principu. Sanitariniai mazgai sumontuojami vonioje, tualete ir po kriauklėmis virtuvėje ir jei yra - vonioje (jie vadinami praustuvais).
Kamščiai virtuvės kriauklėje
Nuotekos su teršalais yra tam tikrų problemų kanalizacijoje generatorius. Virtuvėje yra gaminamas maistas, todėl maisto likučiai ir įvairios kilmės riebalai, labai dažnai patenka į virtuvės kriauklę, po to į kanalizaciją. Įvairios kilmės riebalai ir maistas, šaltame vandenyje pradeda stingti ir sudaryti kitus junginius, kurie dar ir linkę prilipti prie vamzdyno sienelių. Po kriauklėmis yra sumontuojami sifonai - alkūnė, todėl didžioji užsikimšimo dalis atitenka būtent jai. Srauni srovė virš kriauklės generuoja energiją, kuriai pasiduoda ir teršalai. Jie patekę po kriaukle atsitrenkia į tam tikras sifono vamzdyno dalis, todėl neretai prilimpa. Tokiems procesams vykstant dažnai, kriauklė virtuvėje yra linkusi kimštis dažnai. Todėl atsiranda poreikis imtis tam tikrų veiksmų, kad atkimšti kriauklę.


Kamščiai vonios kriauklėje
Kriauklės vonioje yra montuojamos patogumui. Dažniausiai sumontuojamos po spintelėmis su veidrodžiu, kad patogiai būtų galima pasiimti švaros priemones ir susitvarkyti žiūrint į veidrodį. Tokio švarios ir higienos palaikymo proceso metu, į vonios kriauklę patenka įvairūs muilai, dantų pastos likučiai, skutimosi priemonės ir plaukai. Visos medžiagos į kanalizaciją patenka per kriauklę ir po ja esančia alkūne. Panašiu principu ir sifone pradeda formuotis tam tikras junginių sluoksnis ant vamzdyno sienelių. Pralaidumas mažėja, atsiranda didelė tikimybė, kad kriauklė greitai užsikimš. Lyginant su virtuvės, kriauklės vonioje užsikišti gali kur kas dažniau. Tam įtakoja į sanitarinį mazgą, alkūnę po kriaukle patenkantys plaukai ar jų likučiai po skutimosi. Būtent jie pradeda junginių "rišimo" procesą. Didesnis gumulas plaukų kriauklėje prie savęs pritraukia daug švaros medžiagų, kurios virš kriauklės tarnauja kilniems tikslams. Kriauklės alkūnėje, pamažu formuojasi kamštis.
Daugiau straipsnių kanalizacijos priežiūros klausimais rasite ČIA.
Kaip atkimšti kriauklę?
Žinoma, kamščiai kriauklėse susiformuoja ne per dieną ar dvi, nors ir tam yra išimčių. Pavyzdžiui, po didelio baliaus, neturint indaplovės, į kriauklę virtuvėje patenka labai daug maisto likučių, riebalų ir kitų medžiagų. Suprantama, kad po to, kriauklė gali užsikimšti iškart. Buksvarus.lt siūlo įsigyti profesionalias ir pramonei skirtas granules efektyviam kamščių šalinimui. Granulės kamščių šalinimui yra cheminė priemonė, kuri tirpdo plaukus, riebalus, maisto likučius ir kitus junginius, susidariusius kriauklėje ar sifone po kriaukle. Kamščių šalinimui skirtos granulės veikia tam tikros reakcijos metu.
Granulių poveikis kamščiams 
Jei iškilo klausimas, kaip atkimsti kriaukle, Buksvarus.lt specialistai gali atsakyti trumpai, panaudokite mūsų siūlomas granules. Jos yra skirtos pramonių kamščių kanalizacijoje šalinimui, todėl buitinių problemų sprendimui yra itin efektyvios. Granulės, supiltos į kriauklę, šaltame vandenyje nereaguoja, todėl pasiekia kamščio susidarymo vietą. Į sanitarinį mazgą kriauklėje supylus 500 ml ar 1L karšto vandens, granulės pradeda aktyviai tirpinti kamštį. Reakcija vyksta apie 5-10 minučių. Po reakcijos, šiek tiek palaukus, ištirpintus kamščio likučius kriauklėje rekomenduojama nupilti stipria vandens srove. Žinoma, įsisenėję kamščiai taip lengvai nepasiduoda, todėl procedūrą naudinga pakartoti. Taip lengvai ir be papildomų rūpesčių atsikratysite kriauklių užkimšimų - kamščių. Buksvarus.lt granules sveria, nes jos yra pramoninės ir supakuotos kilogramais. Buitiniam vartotojui tai kainuotų ne mažai, todėl 100 gramų už 10 eurų, lengvai išspręs susidariusių kamščių kriauklėje problemą.
Nustoję ieškoti, pradėkite atrasti - Buksvarus.lt