Bio bakterijos
Bio bakterijos

Nemalonių kvapų kanaliacijoje naikinimui - efektyvio priemonė

Aidas Rakstys
08.11.18 08:34 AM Comment(s)

Kanalizacijos kvapo atsiradimo priežastys ne visos teisingos

Mūsų namai turi begales kvapų, dauguma jų yra teigiamai mus nuteikiantys. Bet dalis kvapų atsiranda dėl tam tikrų priežasčių. Pavyzdžiui, iš kanalizacijos pradėjęs sklisti nemalonus dvokas gali sugadinti ne tik nuotaiką, bet ir suplanuotą šventę. Todėl labai svarbu žinoti, kodėl tie kvapai atsiranda ir susipažinti su efektyvia priemone, kuri padeda nuslopinti kvapą ir panaikinti jo atsiradimo židinį.

Pradėkime nuo to, kad visi žino mūsų namuose įrengtos kanalizacijos paskirtį. Nereikia daug pasakoti ir rašyti, kokią funkciją ji atlieka. Bet tenka pripažinti, kad dar ne visi žino, būtent ką galima pilti į ją ir kas yra griežtai draudžiama. Todėl suprantama, kad nepaisant visų draudimų ir viešos informacijos dėl draudžiamų produktų patekimo į kanalizaciją sąrašo, kai kurie gyventojai, į kanalizaciją vis dar pila kas skysta ir gali nutekėti. Dažniausiai, taip neatsakingai elgiasi daugiabučių namų gyventojai. Todėl neretai, ankščiau ar vėliau, jų kanalizacijos sistema pradeda skleisti nemalonų kvapą. Jis nėra pastovus, bet nuleidus vandenį vonios kambaryje ar virtuvėje,  dažnai atsirandantis kvapas pradeda erzinti rimčiau.


Taip pat skaitykite:


Kodėl atsiranda nemalonūs kvapai kanalizacijoje?

Kai kurie Lietuvos dienraščiai rašo keistas priežastis ir greičiausiai, kad taip suklaidina gyventojus. Štai, vienas iš populiarių dienraščių Lietuvoje informuoja, kad nemalonus kvapas gali atsirasti užsikimšus kanalizacijai. Taip, kvapas gali atsirasti, kai užsikemša kanalizacija, bet tik tada, kai nuotekų turinys sukylą aukščiau sanitarinių mazgų ir sugrįžta į namų aplinką. Pavyzdžiui, užsikimšusi vonia ar kriauklė (kaip atkimsti kriaukle) pradės smirdėti tada, kai kamštis neleis nubėgti nuotekoms. Kadangi, dažniausiai kemšasi tik vonios alkūnė, nemalonaus kvapo atsiradimui nėra laiko, nes gyventojai labai greitai išsprendžia kamščio problemą biologinėmis priemonėmis arba po ranka pasitaikiusia mechanine priemone - dratu. Taigi, teiginys, kad nemalonių kvapų atsiradimui įtakoja kamštis, nėra visiškai tikslus.

Nemalonų kvapą kanalizacijoje pradeda gaminti taip vadinamos "blogosios bakterijos". Dvokas yra dujų pavidalu, todėl nesvarbu kokio stiprumo būtų dvokas, kol nesusikaupia tam tikras jų kiekis, mes jo neuodžiame ir nejaučiame. Galime tik retkarčiais pajausti, kažkur tolumoje ir neerzinantį kvapą, kurio atsiradimo vietos net neįmanoma nustatyti. Kanalizacijoje atsiradusios bakterijos mėgsta daugintis, ypač joms patinka įvairios cheminės priemonės, kurios virš kriauklių ar sanitarinių mazgų atlieka savo darbą, bet patekusios į kanalizaciją sukuria junginius. Būtent tokių junginių pasekmė ir kuria bakterijas, kurios atsakingos už nemalonių kvapų "gamybą". 

Neprižiūrimoje kanalizacijoje bakterijos dauginasi greičiau. Todėl netrunka, kol iš kanalizacijos, per sanitarinį mazgą, į namus pradeda veržtis nemalonus kvapas. Taip nutinka, nes susikaupusios perteklinės dujos pradeda ieškoti išėjimo sistemoje ir dažniausiai tai būna įvairūs namuose esantys sanitariniai mazgai. Dažniausiai, blogosios bakterijos, apie save praneša per virtuvės kriauklę arba vonios kambaryje esančius sanitarinius mazgus. Gyvenantiems nuosavuose namuose, prie išvardintų san. mazgų prisideda ir ir valymo įrenginių įvairios paskirties talpyklos, septikai, ar alsuokliai šalia jų. Žinoma, kad individualių namų savininkai naudoja biologines bakterijas valymo įrenginiams, todėl nemalonių kvapų jų aplinkoje būti neturėtų. Tik neprižiūrima sistema arba netinkamų medžiagų panaudojimas gali privesti prie to, kad kanalizacijos sistemoje, kažkurioje jos vietoje, atsiranda nemalonių kvapų generavimo židinys. Todėl privalu imtis tam tikrų priemonių.

Viena efektyviausių, nemalonaus kvapo kanalizacijoje naikinimo priemonių yra biologinės bakterijos. Bakterijos skirtos kanalizacijai ir valymo įrenginiams. Kvapo naikinimas biologinėmis priemonėmis leidžia efektyviai išspręsti atsiradusią problemą - sunaikinti atsiradusį nemalonų kvapą kanalizacijos sistemoje. Kanalizacijos kvapo naikinimas nėra sudėtingas procesas, todėl sekdami instrukciją bei rekomendacijas, išspręsite šia problemą efektyviai.

Greičiausiai jau esate išbandę daug variantų, bet kvapas vis atsiranda ir atsiranda. Todėl naudinga žinoti, kad efektyvias priemones nemalonaus kvapo kanalizacijoje siūlo Buksvarus.lt

Nebezinantiems kaip spręsti atsiradusią ir tikrai gan nemalonią problemą, Buksvarus.lt siūlo efektyvią ir biologinę išeitį - bakterijas kanalizacijai. Susisiekite ir Jūsų nuotekų sistema bus švaresnė.

Pradėkite atrasti - Buksvarus.lt