Bio bakterijos
Bio bakterijos

Nepageidaujamas kanalizacijos kvapas namuose

Aidas Rakstys
11.03.18 11:05 AM Comment(s)

Efektyvi biologinė priemonė

Pirmoje šio teksto dalyje jau aptarėme, ką reikia daryti, jei smirda kanalizacija, iš šaldytuve sklinda prastas kvapas, o  taip pat aptarėme, kuo dulkių siurblys gali būti naudingas norint kvėpinti namus. Vis dėlto, jei norite, kad namuose nebūtų nepageidaujamų kvapų, tokiu atveju teks paplušėti kur kas labiau...

Kaip pašalinti nemalonų kvapą virtuvėje?

Ne visiems patinka ruošiamo maisto kvapas... Be to, jei gaminama ypač dažnai, kvapai netrunka įsigerti į minkštų baldų audinius, staltieses užuolaidas. Taigi, kaip išvengti šios problemos? Tam yra daug būdų – visų pirma, pasirūpinkite kokybiški gartraukiu, antra – reguliariai praverkite langus. Na, o, jei netrukus turi užsukti svečiai, o virtuvėje tvyro ką tik gamintų patiekalų kvapas, jo tikrai neliks, jei pasinaudosite šia gudrybe: kavamale sumalkite saujelę kavos pupelių ir leiskite aromatui pasklisti – jis puikiai neutralizuos visus pašalinius kvapus.

Kaip panaikinti tabako kvapą?

Jo kvapas yra vienas nemaloniausių, o svarbiausia – darančių neigiamą įtaką žmogaus organizmui. Taigi, aktualu kalbėti apie būdus,  ką reikia daryti, kad namuose nebūtų šio kvapo. Vis dėlto, siekiant panaikinti, kad namuose nebūtų tabako kvapo, padės tik viena taisyklė – namuose neturi būti rūkoma. Atminkite, kad net ir patalpų vėdinimas negali visiškai pašalinti tabako kvapo, kadangi juo jis greitai įsigeria į visus minkštus audinius, užuolaidas.

Iš virtuvės kriauklės sklinda nemalonus kvapas

Jei iš virtuvėje esančios kriauklės sklinda nemalonus kvapas, tokiu atveju greičiausiai yra susidaręs kanalizacijos kamštis. Jį ir nemalonų kvapą pašalinti galite naudodami bakterijas kanalizacijai. 

Ką daryti, jei įprastos priemonės, namams kvėpinti, jau atsibodo?

Dauguma žmonių, norėdami, kad jų namai maloniai kvepėtų, renkasi įvairias šiam tikslui skirtas priemones – eterinius aliejus, smilkalus, kvepiančias žvakės, maišelius, lazdeles ir pan. Tai – patikimas būdas užtikrinti  puikų kvapą namuose, tačiau, ne paslaptis ir tai, kad vienas ir tas pats kvapas greitai pabosta, ypač tuo atveju, jei namuose yra praleidžiama daug laiko, tad nieko keista, kad norisi įvairovės. Įdomu tai, jog ją susikurti galite patys. Kaip tai padaryti? Labai paprastai – tiesiog derinkite keletas skirtingas kvėpinimo priemones tarpusavyje, pavyzdžiui, skirtingose namų vietose išdėliokite citrinų, apelsinų bei greipfrutų arba muskuso bei medienos kvėpiklius. Šie aromatai puikiai papildo vienas kitą, sukurdami naujus, tačiau labai harmoningus kvapų derinius. Liksite nustebinti ir tikrai patenkinti naujuoju rezultatu. Tikrai pamiršite, ką reiškia vieno aromato rutina.