Bio bakterijos
Bio bakterijos

Kuo bakterijos kanalizacijai gali padėti?

Aidas Rakstys
11.03.18 09:12 AM Comment(s)

Efektyvi biologine pagalba

Kuo bakterijos kanalizacijai gali padėti?
Kiekvienas iš mūsų nori, kad namuose viskas būtų gerai. Kartais nutinka taip, kad staiga pajuntame blogą kvapą sklindantį iš kanalizacijos. Tai mums primena apie galimas problemas. Dažnai norima kuo paprasčiau išspręsti tokius nesklandumus. Šių procesų kontrolei bei profilaktinei priežiūrai yra naudojamos bakterijos kanalizacijai, kurios yra nekenksmingas būdas lengvai pašalinti nemalonius kvapus ar susidariusius riebalų kamščius duobėse, šuliniuose, biologiniuose nuotekų valymo įrenginiuose ar riebalų gaudyklėse. Biologinės bakterijos riebalų gaudyklėms ar dar kitaip vadinamiems nuotekų atskirtuvams palengvina priežiūros procesus ir užtikrina sklandų nuotekų sistemos darbą.
Bakterijos nėra kenksmingos, priešingai – jos gali mums pagelbėti buityje. Užsikimšus kanalizacijai tenka ją valyti, tačiau nebūtina laukti iki to momento, kuomet nepratekės vanduo ar pasklis nemalonus kvapas po visus namus. Nuolatinė kanalizacijos priežiūra – investicija, kuri greitai atsipirks. Į kanalizaciją išpiltos bakterijos kelių valandų laikotarpyje pradeda darbuotis. Jos aktyvuojasi ir minta čia esančiomis organinėmis dalelėmis, kurios ir gali sukelti problemas susijusias su nemaloniu kvapu ar nepratekamumu/pralaidumu. Kanalizacijai skirtos bakterijos nėra tokios baisios. Mūsų sveikatai jos tikrai nepakenks. Po maždaug 5 valandų galima pajusti gerėjančią situaciją kanalizacijoje. Gali net išnykti nemalonus kvapas ar bent jau sumažėti. Naudojant tokią natūralią priemonę neteks pilti daugybės cheminių medžiagų, kurios gali suardyti vamzdynus, o bakterijos nepakenks nei plastikui, nei metalui, nei betonui. Jos visiškai saugios naudojimui ir svarbiausia – Jūsų aplinkai ir gamtai.
Daugelis vartotojų nuogąstauja, kad jiems gali būti sunku naudoti bakterijas. Taip yra dėl žinių stokos. Daugiausia problemų gali sudaryti tik jų įsigijimas, nes teks eiti į parduotuvę ar užsakyti internetu, bet juk kitokių valymo priemonių mes taip pat turime įsigyti. Turint bakterijas belieka tik jas supilti į kanalizaciją. Visą darbą jos atliks pačios ir Jums daugiau nieko nereikia daryti. Bakterijos aktyvuojasi praėjus kelioms valandoms ir sparčiai atlieka savo darbą. Tai labai paprasta. Toks būdas greitas, efektyvus ir pakankamai pigus. Bakterijos kanalizacijai, nors ir naudojamos paprastai, tačiau verta atminti, kad jos jautriai reaguoja į chlorą, aldehidą, rūgštis ir šarmines medžiagas. Jei nutiktų taip, kad pamirštumėte, kad įpylėte bakterijų ir supiltumėte kažkurią iš aukščiau išvardintų medžiagų, tai būtina kuo skubiau supilti papildomą kiekį bakterijų, nes agresyvios medžiagos nužudys didžiąją dalį bakterijų. Taip pat reikėtų įvertinti temperatūrą, nes efektyviausiai jos veikia, kai yra nuo 4 iki 30 laipsnių šilumos. Laikantis nurodymų galima bus džiaugtis rezultatais.
Biologinis valymas yra pranašesnis už bet kokius cheminius. Tai nauda kanalizacijai ir mus supančiai aplinkai. Pasirūpinti savo saugumu galime kiekvienas. Bakterijos puikiai atlieka savo darbą kanalizacijoje ir mums belieka tik džiaugtis rezultatais.

Kam reikalingos nuotekų sistemos bakterijos?

Ne kiekvienas Lietuvos gyventojas gali pasigirti, kad turi individualius namus ir gyvena labai prabangiai, nors ir individualiame name gyvenančiųjų gyvenimas nėra lengvas kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Kodėl? Nuosavus namus, be to, kad turi, dar reikia ir prižiūrėti, todėl lyginant su buteliu daugiabutyje, nuosavoje valdoje tenka ne tik valytis namus, pjauti žolę, grandyti kaminą nuo suodžių, bet dar ir susitvarkyti nuotekų valymo sistemą. Tie, kas pasistatė naujai suprojektuotus namus ir susimontavo naujus nuotekų valymo įrenginius gali dar ir nežinoti, kad bet kokiu atveju, šią sistemą teks prižiūrėti nuolat ir dėti visas pastangas sistemos tinko darbo užtikrinimui, nes priešingu atveju, „blogosios“ kanalizacijos bakterijos gali pradėti skleisti ne tik nemalonų kvapą, bet ir sukelti tam tikrų sunkumų, tokių, kaip sulėtėjęs sistemos funkcionavimas dėl atsiradusių kamščių ar tiesiog, sutrikęs pralaidumas ir ne toks kokybiškais kaip buvo ankščiau.

Nors lauko tualetų Lietuvoje mažėja, tam tikruose regionuose jų yra gan daug. Tokių statinių priežiūra taip pat yra svarbi, todėl mikroorganizmai lauko tualetui taip pat sprendžia tam tikras problemas: atsiradęs nemalonus kvapas, pluta ir duobės išsiurbimo problemos. Galima tik pasijuokti, kad kai kurie vis dar ieško chemijos biologiniams tualetams, nors bio ir chemija yra dvi skirtingos sritys. Tad jei naudojate biologinius tualetus, jokiu būdu nenaudokite chemijos. Lauko tualetai bus švaresni ir be nemalonaus kvapo, jei jų priežiūrai naudosite Bio bakterijas. Tai dar vadinama lauko tualeto blogo kvapo naikinimu. Priemonės tualetams yra įvairios, bet mes siūlome profesionalias. Vos apie 30 eurų kainuojančiomis priemonėmis, lauko tualetą palaikysite švarų, jis neskleis nemalonius kvapus. Jos tiks ir duobėms, įkastoms bačkoms ir atvestai kanalizacijai.

Daugelis vartotojų klausia, per kiek laiko Bio bakterijos panaikina blogą kvapą kanalizacijoje, lauko tualetuose ar duobėse bei šuliniuose. Tikslaus termino nėra, per kiek, nes tai priklauso nuo keleto veiksnių, tai ar blogas kvapas atsirado neseniai, ar problema jau įsisenėjusi. Vieni problemą išsprendžia po pirmo mikroorganizmų kiekio panaudojimo, parą, dvi. Kitiems gi, šis procesas užtrunka apie savaitę. Bet šių veiksmingumo fakto negali paneigti niekas. Jeigu jau apsilankėte mūsų puslapyje reiškia, kad jau esate išbandę įvairius preparatus, kurie nepadėjo. Jums tereikia žengti nedidelį pasitikėjimo žingsnį ir įsitikinti, kad šios priemonės padeda ne teoriškai, bet sprendžia buityje iškilusias problemas praktiškai. Jei smirda kanalizacija, pakentėti galima, kol nemalonus kvapas visiškai Jums neįkyrės, tada teks panaudoti daugiau mikroorganizmų ir laukti kol kvapas visiškai išnyks. Naudinga pradėti lauko tualetų, kanalizacijos šulinių, valymo įrenginių bei kanalizacijos duobių priežiūrą nuo to momento, kai juos susimontavote ar persikraustėte gyventi į namus, kuriuose sistema jau pajungta. Reguliari profilaktinė priežiūra užkirs kelią įvairių sutrikimų atsiradimui, leis jaustis smagiau ir švaresniais – Būk Švarus!