Bio bakterijos
Bio bakterijos

Problemų sprendimas kanalizacijoje

Aidas Rakstys
11.03.18 08:21 AM Comment(s)

Efektyvios bio bakterijos

Kas galėtų Jums padėti, jei namuose ar namo aplinkoje jaučiamas nemalonus kvapas, ar pastebėjote, kad nuotekos į sistemą subėga jau ne taip greitai ar namuose atsirado kažkoks pelėsis? Tokiais atvejais, brangių sistemų keisti nereikia, nesibaiminkite, ji nesugedo ir naujos montuoti nereikės. Tiesiog, Jūsų nuotekų valymo sistemoje, gal, dėl ilgesnės nepriežiūros, arba dėl per didelio sistemos krūvio (didelis nuotekų kiekis), nes namuose gyvena ženkliai daugiau žmonių ir sistema pati savaime nebe sugeba susidoroti su kiekiais, gali būti taip, kad sistemoje Bio bakterijos išnyko, jos prarado savo biologines savybes ir todėl nuotekose esantys nešvarumai nebeskaidomi taip kaip ankščiau. Skaudinti sau galvos dėl to nereikėtų. Nemalonus kvapas, sumažėjęs pralaidumas ar tiesiog pelėsis – šalinami visai paprastai. Tokios nuotekų valymo įrenginių sistemos priežiūrai yra gaminamos specialiai tam skirtos bakterijos, kanalizacijos biologinės mikrofloros atstatymui.

Kaip tai veikia ir kuo tos bakterijos nuotekų sistemoms naudingos? Bakterijos, bet kuriuo keliu, ar tai būtų sistemos mazgai ar per pačios talpyklos angą, patekusios į nuotekų valymo sistemą pradeda savo funkciją, kuri pasireiškia tokiais veiksmais, kaip celiuliozės bei riebalų skaidymu ir visų kitų cheminių medžiagų, kurios pateko į nuotekų valymo įrenginių sistemą, skaidymu. Tokiu būdu, septikuose pradeda daugintis į sistemą patekusios bakterijų ir fermentų pagrindu sukurtos biologinės bakterijos. Skaidomos apnašos pačioje nuotekų sistemoje rezultatų duoda labai greitai, atsiranda didesnis pralaidumas, o kvapas, suprantama, mažėja, kol galiausiai išnyksta. Todėl tam, kad tokie nemalonūs kvapai ar sumažėjęs pralaidumas, ar pačios nuotekų valymo sistemos darbo sutrikimas neatsirastų, rekomenduojama sistemas prižiūrėti nuolat ir kaskart sistemą papildyti bakterijomis.

Kanalizacijos ar nuotekų sistemos bakterijos yra keleto rūšių, todėl su keliomis norime supažindinti ir jus.
Taigi, bakterijos nuotekų sistemoms yra šios:

Debloquont-Reactivant (1kg)
Šios bakterijos nuotekų sistemoms yra padidintos koncentracijos, todėl, jei dėl tam tikrų priežasčių, Jūsų sistemos darbas sutriko, sumažėjo pralaidumas, atsirado pluta ar kvapas, ši priemonė padės išspręsti visus kilusius klausimus su nuotekų valymo įrenginių funkcionalumu. Jei individualiame name gyvena iki 5 asmenų šeima, tada savaitės rekomenduojamas bakterijų kiekis į sistemą biologinei bakterijų populiacijai palaikyti – 25 gramai. Tai yra vienas kaušelis, kuris yra inde. Tokio preparato pilnai pakanka iki 8 mėnesių, o pats nuotekų sistemos darbas bus nuolat palaikomas, išlaikomas tinkamas nuotekų pralaidumas ir žinoma, nebus jokio kvapo, kuris ne visada yra malonus. Ši priemonė yra viena iš populiariausių Lietuvoje, kuri jau ilgus metus tarnauja ne tik nuosavų namų savininkams, bet ir puikiai atlieka savo funkcijas ir pramoniniuose objektuose.

Taigi, priešingai nuo to, ką siūloma reklamose, kanalizacijos bakterijos nuotekų valymo sistemoms ar įrenginiams yra būtinoms dėl pačios sistemos darbo užtikrinimo ir palaikymo, todėl Debloquont-Reactivant (1kg) yra pati efektyviausia priemonė skirta Jūsų nuotekų sistemoms, kad veiktų nepriekaištingai ir be trukdžių.