Bio bakterijos
Bio bakterijos

Kanalizacijos valymas granulėmis

Aidas Rakstys
21.03.19 06:23 AM Comment(s)

Priemonė padėsianti išvalyti kanalizaciją ir sutaupyti

Vienas labiausiai erzinančių dalykų yra užsikimšusi kriauklė, vonia ar kanalizacija. Kai tai nutinka, net tokie paprasti veiksmai, kaip rankų ar indų plovimas, tampa ypač sudėtingais, reikalaujančiais daug laiko ir kantrybės. Dar svarbiau, kad kriauklę naudojame kasdien, daugybę kartų, taigi, kaskart, jos prireikus, tenka patirti įvairių nepatogumų. Akivaizdu, kad su tokia situacija taikstytis ilgai tikrai nesinori, o ir tikrai neverta – juk tiek daug yra efektyvių, o svarbiausia – paprastų būdų, kaip atkimšti kriauklę. Taigi, šį kartą siūlome jums susipažinti su keliais iš jų. Turite užrašų knygutę, kurią kartas nuo karto papildote naudingais patarimais? Pats metas ją čiupti į rankas ir užsirašyti tai, ką netrukus perskaitysite.

Soda ir actas – ne tik namams valyti

Ekologiškas valymo priemones mėgstančios šeimininkės puikiai žino, kad sodos bei acto mišinys gali būti labai veiksmingas norint pašalinti nešvarumus, esančius ant įvairių paviršių. Vis dėlto, šis mišinys yra gerokai universalesnis, nei gali pasirodyti iš pirmo karto – pasirodo, kad jis puikiai tinka ir kriauklėms atkimšti. Viskas, ką reikia padaryti, tai tik trečdalį puodelio su tokiu pat kiekiu acto. Leisti šiam mišiniui suputoti ir iš karto supilti į kriauklę. Jis efektyviai suardo susidariusius kamščius. Be to, šis pasirinkimas yra puikus visiems tiems, kurie ieško tiek savo sveikatai, tiek aplinkai draugiškų sprendimų.

Naudokite sauso ir drėgno veikimo dulkių siurblį

Daugelis savo namuose turi sauso bei drėgno veikimo dulkių siurblius, tačiau nesusimąsto apie tai, kad būtent šis įrenginys gali labai praversti ir kriauklei užsikišus. Tačiau, kaip jį naudoti, kad būtų galima sulaukti pageidaujamo rezultato? Visų pirma, siurblį reikėtų įjungti skysčių siurbimo režimu; tačiau svarbiausia, kad tarp nuotekų vamzdžio bei įrenginio žarnos nebūtų jokio tarpo. Jau po kelių akimirkų nešvarumai turėtų pasišalinti.


Taip pat skaitykite:


Praversti gali ir vamzdžių valymo lynas

Jei nuotekų vamzdžiams valyti kitas lynas vis dar neturi savo vietos jūsų namuose, tai jums reikėtų jį kuo greičiau įsigyti, kadangi būtent jis efektyviai pašalina susidariusius kamščius ir užtikrina efektyvų kriauklės atkimšimą.

Taigi, kaip matyti, atkimšti kriauklę tikrai nėra sudėtinga ir tam nereikia jokių ypatingų priemonių ar įrankių. Tačiau belieka tik pridurti, kad kartais iš tiesų pasitaiko tokių atvejų, kad net tokie būdai kaip šie, tampa neveiksmingai. Tačiau net ir iš tokių situacijų yra išeičių – jums visada padės cheminės pramoninės granulės, kurios greitai suardo net labiausiai įsisenėjusius nešvarumų kamščius.

Vamzdžių valymo granulės - efektyviausia

Dažnai atsirandantys kamščiai kanalizacijoje gali išvesti iš kantrybės. Valymo lynas, kad ir atkemša, bet padeda tik tam laikui, nes susidariusiame kamštyje padaro tik skylę. Viso jo nepašalina, todėl kamštis ir toliau kaupiasi, kol ankščiau daryta skylė vėl neužsikemša. Ką daryti, kaip atsikratyti? Yra vamzdžių valymui profesionalios priemonės - granulės. Granulių pagalba išvalomas visas vamzdynas, kuris buvo probleminis. Vos per keliasdešimt minučių, granulės išvalys bei ištirpins visus kamščius kanalizacijoje. 

Taip, granulės yra cheminė priemonė, bet priešingai nei kitos pigios priemonės, ši neužkemša kanalizacijos padauginus. Tai reiškia, jei senyvo amžiaus žmogus, per klaidą supylė per daug granulių į sanitarinį mazgą, nieko tokio, kanalizacija taip neužsikimš. Gaila tik sunaudotos priemonės, kuri net ir mažais kiekiais dozuojant išvalys Jūsų kanalizaciją nuo iki. 

Kaip veikia valymo granulės?

Granulės vamzdžiams valyti yra supilamos į dažnai besikemšantį sanitarinį mazgą, kuris veda kamščio link. Sąveikaudamos su šaltu vandeniu, granulės pradeda reakciją. Efektyviausias vamzdžių valymo efektas bus pasiektas tada, kai ant viršau užpilsite verdančio vandens (0,5-1L). Reakcija trunka apie 15-20 minučių, kol neatvėsta vanduo. Nurimus kanalizacijos atkimšimo procesui, lieka išvalytas vamzdynas, kanalizacija ir nepažeista nuotekų sistema. Vamzdžių valymo granulės nekenkia nuotekų sistemai, vamzdžiams, bet efektyviai ją išvalo. 

Kam už eurą pirkti kelis kilogramus granulių, kurios negarantuoja efektyvaus poveikio kamščiams? Rinkitės profesionalią priemonę, kuri ir išvalo, pašalina kamščius ir tuo pačiu nekenkia vamzdynui.